Otolína a žlutá kočka

4.5.17


Chris Riddel
Překladatel: Viola Somogyi
Nakladatel: PRESCO GROUP, a.s.
Rok vydání v originále: 2007
Rok vydání v ČR: 2016
Počet stran: 172
 

Knížkou Otolína a žlutá kočka nás provází malá holčička Otolína a její ochránce pan Moura. Otolína a její kamarád žijí ve velkém mrakodrapu Pepřenka plném nejrůznějších věcí, artefaktů a cenností. Do domu pravidelně dochází skupina zaměstnanců, která se stará o běžný chod domácnosti a také aby dohlídli na dívku. Její rodiče jsou totiž dobrodruhy tělem i duší a většinu svého života tráví po světě na cestách. Otolína se tak může těšit na nové zážitky svých rodičů a rovněž na pohlednice, které pravidelně dostává.


Nejdříve je nutné říci, že knížka je převážně určena mladším čtenářům, ale ostych nemusí cítit při její koupi ani starší čtenáři, které dokáže upoutat krásnými ilustracemi a celkově úchvatným grafickým zpracováním. Typ a velikost písma je volen úměrně k věku čtenářů a formát knížky je ideální do malých dětských rukou.


Přestože nejsem cílovou skupinou knihy, byla jsem mile potěšena. Knížka dokázala upoutat moji pozornost. Nešlo pouze o obrázky a doprovodný text, ale do příběhu byly zakomponovány i detektivní prvky, kdy se Otolína s panem Mourou snaží zjistit, kdo ve městě odcizuje psí mazlíčky zámožným paničkám. Dětem tak umožní přenést se do příběhu a pátrat společně s Otolínou, kdo je narušitelem ve „městě“.


Více bych nerada prozrazovala, abych vás a popřípadě vaše ratolesti neochudila o zážitek z knížky. Myslím, že po obrácení posledního listu, budete sami s knihou spokojení…


Knihu Otolína a žlutá kočka můžete zakoupit na PRESCO GROUP zde.
 

Mohlo by se vám líbit

1 komentářů

  1. Mně se Otolína líbila moc, to zpracování mi přijde úplně famózní :)

    OdpovědětVymazat

Používá technologii služby Blogger.

Autorská práva

Obrázky a anotace ke knihám pocházejí ze serveru bux.cz, databazeknih.cz, nebo goodreads.cz. V případě, že u fotografií není uveden zdroj, jsou mojí vlastní tvorbou. Všechny recenze a ostatní příspěvky zveřejněné na blogu jsou taktéž mojí tvorbou, proto je, prosím, bez mého souhlasu nekopírujte.

Archiv blogu