Když vás osloví samotný autor

23.9.15

Před více jak týdnem jsem na fb stránkách blogu obdržela zprávu, zda bych si nechtěla přečíst knihu Nataša od Matěje Novobilského. Vzhledem k tomu, že pro každého knihomola je taková nabídka něco úžásného, nejprve jsem si ke knize přečetla anotaci, a až poté jsem na příležitost kývla. Určitě nemusím moc dodávat, jakou radost jsem z toho měla. Teď už sídlí ekniha v mé čtečce a těší se, jak si ji přečtu.

Nataša je příběh o mladé dívce pocházející z Ukrajiny, která se rozhodne pro studium v Ostravě. Jenže kvůli nepozornosti se ocitne bez peněz, dokladů a jiných jí potřebných věcí. Proto je ráda, když se někdo nabídne s pomocí. Jenže ne každá pomoc musí být pro nás užitečná...

NatašaAnotace:
Chladná a temná noc. Od úst se kouří a konečky prstů rudnou následkem zimy. Na vlakovém nádraží v cizí zemi se potuluje spousta nepředvídatelných lidí. Mladá a krásná Nataša právě vykráčela z vlaku, který ji měl dopravit z Ukrajiny za studiem medicíny v Ostravě. Chvíle nepozornosti pramenící z vyčerpanosti po dlouhé cestě zaviní, že Nataša ztrácí zavazadlo, ve kterém má doklady i peníze. V okolí jen lidé, kteří o Natašin osud nejeví zájem. Z neznámého prostředí přichází člověk, který chce nádherně ženě pomoct. Ovšem není všechno zlato, co se třpytí… Je možnost volby, když vpadnete do pasti? Nebo je příliš pozdě na cestu zpět?

Sám autor Matěj Novobilský se o život na Ukrajině zajímá. Jeho knihu si můžete zakoupit na stránkách PalmKnihy zde. Cena za knihu je symbolická a také se mi líbí, že část autorova výdělku poputuje ke dvěma spolkům na ochranu zvířat.

Jako zajímavost přikládám odkaz na blog autora, kde se můžete dočíst více o okolnostech ke vzniku knihy.

Mohlo by se vám líbit

6 komentářů

  1. Kniha vypadá zajímavě, tak jsem zvědavá na recenzi :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Knížka vypadá velmi zajímavě:)
    http://clarathing.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Knížka vypadá zajímavě, i ten nápad s podporou na ochranu zvířat!
    http://thereviewsforbooks.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuji za recenzi i názory :-) Od půlky října chci Natašu prodávat na svém blogu za dobrovolnou cenu :-) Zaplatíte jen tolik, na kolik si příběh budete cenit - třeba nic :D. Dovolím si trochu spamovat :-) http://matson2.webnode.cz/news/pujdu-vlastni-cestou/

    OdpovědětVymazat
  5. Překontrolovat eToro, největší sociální investiční síť na světě, kde miliony klientů vydělávají kopírováním obchodních rozhodnutí našich nejlepších obchodníků.

    Výměna kdekoli Váš čas je peníze. Obchodujte na počítači, mobilu a tabletu

    Otevřené obchody na eToro - 227,651,647

    OdpovědětVymazat

Používá technologii služby Blogger.

Autorská práva

Obrázky a anotace ke knihám pocházejí ze serveru bux.cz, databazeknih.cz, nebo goodreads.cz. V případě, že u fotografií není uveden zdroj, jsou mojí vlastní tvorbou. Všechny recenze a ostatní příspěvky zveřejněné na blogu jsou taktéž mojí tvorbou, proto je, prosím, bez mého souhlasu nekopírujte.

Archiv blogu