Šest let

12.9.14


Šest let uplynulo od chvíle, kdy Jake Fisher viděl, jak si Natalie, jeho jediná, osudová láska, bere jiného muže.
Šest let dodržel slib, že ji nechá na pokoji, a trápil se mučivými představami, jak Natalie žije se svým manželem Toddem. Po šesti letech náhodou narazí na oznámení o Toddově úmrtí, neodolá a vydá se na pohřeb. Doufá, že tam uvidí jeho manželku – ale vdova po Toddovi není Natalie… Jakákoli snaha najít tu, co mu kdysi zlomila srdce, pro Jake znamená odhalit krutá tajemství i bolestivé lži, ale především riskovat vlastní život.

Šest let
Harlan Coben
Překladatel: Drahomíra Michnová
Nakladatel: Knižní klub
Rok vydání v originále: 2013
Rok vydání v ČR: 2014
Počet stran: 320
Ještě než kniha Šest let byla dostupná na českých pultech, věděla jsem, že už má rezervované místo u mě v knihovničce. Anotace a také trailer na knihu dokázal čtenáře navnadit, vyvolat v nich zvědavost, co se za tím tolik diskutovaným příběhem skrývá. A jak se říká „za vším hledej ženu“, platilo i v případě této knihy.

Jake měl před šesti lety vše, o čem se mu ani nesnilo. Potkal Natalii, kterou miloval a dokázal si po jejím boku představit zbytek života. Vše se najednou Jakeovi rozplyne před očima, když mu Natalie oznámí, že jej již nemiluje a bude se vdávat za jiného muže. Natalie cítí, jak je Jake zhrzen a naléhá, aby ji nevyhledával a zapomněl na ni. Jake svému slibu dostojí až do dne, kdy narazí na oznámení o úmrtí Nataliina manžela. Vydá se na pohřeb, aby ji znovu viděl. Jenže truchlící vdovou není Natalie…

Můj názor:
Tímto bodem se příběh láme a nabírá detektivní tempo.  Musím přiznat, že v několika chvílích jsem měla z Jakea pocit, jako by ho postihla paranoia a on si celý příběh vymyslel. Jelikož každá osoba, kterou s Natalií potkali společně, popírala její existenci.

Pan Coben si se čtenáři lehce pohrával a napínal je, protože když se na scéně objevila další výrazná osoba, člověk si říkal, že by už Jake mohl být o něco blíže pravdě a také Natalii, ale opak byl pravdou. Čtenář měl akorát v hlavě více otázek, chtěl vědět, jak to s Natalií doopravdy bylo.

Příběh byl dokonale propletený, všechno souviselo se vším. Někdo potáhl za malou nitku a už se páral celý svetr. Na jednu stranu bylo až neuvěřitelné, co všechno byl Jake ochotný podstoupit kvůli lásce k ženě. Dokonce několikrát byl v sázce i jeho život. Ale ani to ho nezastavilo.

Jen jedné věci jsem v příběhu nevěřila. Když Jake bojoval se zlem (nechci prozrazovat příliš), jednal, jakoby jeho zranění neexistovala. Jednal s chladnou hlavou, měl na poměry zranění mnoho sil. Jako nedotknutelný superhrdina.

Shrnutí:
Jinak se mi kniha četla velmi dobře, svižně. Děj byl prozrazován postupně, což čtenáře neustále nutilo do čtení. Kombinaci lásky a detektivka oceňuji. Nemám co víc dodat. Snad jen to, abyste se s Jakem vydali na stopu jeho milované Natalie také.

Mohlo by se vám líbit

0 komentářů

Používá technologii služby Blogger.

Autorská práva

Obrázky a anotace ke knihám pocházejí ze serveru bux.cz, databazeknih.cz, nebo goodreads.cz. V případě, že u fotografií není uveden zdroj, jsou mojí vlastní tvorbou. Všechny recenze a ostatní příspěvky zveřejněné na blogu jsou taktéž mojí tvorbou, proto je, prosím, bez mého souhlasu nekopírujte.

Archiv blogu